środa, 13 marca 2013

Chiński miszong na talerzu

Chiński miszong na talerzu to nic innego jak naleśnik nafaszerowany warzywkami. Danie mega szybkie w przygotowaniu i bardzo sycące. Robię je zazwyczaj kiedy wpadam do domu na 5 min, a muszę coś wrzucić na ruszt ;)

warzywka z patelni, chiński miszong, obiad dukana, dukan na obiad, placek jajko, warzywka, kulinariozum
Składniki:
  • 2 jajka
  • serek wiejski
  • zioła prowansalskie
  • przyprawa chińska 5 smaków
  • mieszanka chińska na patelnię (mrożonka)
Przygotowanie:

Mieszankę chińskich warzyw przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu - ja doprawią ją przyprawą chińską 5 smaków. Jajka roztrzepać i zmieszać z serkiem wiejskim (wodę z serka odlać) i doprawić ziołami prowansalskimi. U mnie 3 solidne porcje - uwielbiam zioła prowansalskie ze względu na smak i zapach.
Patelnię dobrze rozgrzać (nie używać tłuszczu) wylać mieszankę jajkowo-serową i usmażyć z dwóch stron.
Warzywka nałożyć na jedną połówkę placka i zgiąć w pół. Należy uważać, żeby placem zbytnio się nie przysmażył gdyż może się połamać. Podawać gdy ciepłe - niebo w gębie ;)

warzywka z patelni, chiński miszong, obiad dukana, dukan na obiad, placek jajko, warzywka, kulinariozum
Smacznego!

1 komentarz: