Składniki:
- Makaron (na spaghetti)
- Kapusta pekińska
- Cebula
- Marchewka
- Pierś z kurczaka
- Sos sojowy
- Czosnek
- Przyprawa chińska 5 smaków Kamis
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie ze
wskazówkami na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. W między czasie kroimy
cebulkę, czosnek i marchewkę i smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Gdy
marchewka zmięknie a cebulka się przyrumieni dodajemy posiekaną kapustę
pekińską. Kurczaka przyprawiamy Kamisem do potraw chińskich i na patelnię. Smażymy
aż mięsko będzie miękkie i ładnie przyrumienione. Łączymy z warzywami, chwilę
jeszcze smażymy i odstawiamy na bok. Na gorąca patelnię wlewamy 2 łyżeczki
oliwy i kładziemy makaron, musi on napęcznieć wtedy też zrobi się chrupiący. Na
płaskim talerzu robimy tzw. gniazdko i układa we wnętrz warzywka.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz