czwartek, 17 stycznia 2013

Chrupiący makaron z kapustą pekińską

Wpadasz do domu niczym piorun w czasie burzy i musisz szybko coś przekąsić, co więc robisz? Oczywiście danie z patelni, uwielbiam! Chrupiący makaron z kapustą pekińską.

chrupiący makaron, danie w 5 minut, jedzenie dla studenta, makaron z kurczakiem, makaron z warzywami, kulinariozum

Składniki:

  • Makaron (na spaghetti)
  • Kapusta pekińska
  • Cebula
  • Marchewka
  • Pierś z kurczaka
  • Sos sojowy
  • Czosnek
  • Przyprawa chińska 5 smaków Kamis
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie:

Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. W między czasie kroimy cebulkę, czosnek i marchewkę i smażymy na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek. Gdy marchewka zmięknie a cebulka się przyrumieni dodajemy posiekaną kapustę pekińską. Kurczaka przyprawiamy Kamisem do potraw chińskich i na patelnię. Smażymy aż mięsko będzie miękkie i ładnie przyrumienione. Łączymy z warzywami, chwilę jeszcze smażymy i odstawiamy na bok. Na gorąca patelnię wlewamy 2 łyżeczki oliwy i kładziemy makaron, musi on napęcznieć wtedy też zrobi się chrupiący. Na płaskim talerzu robimy tzw. gniazdko i układa we wnętrz warzywka.

chrupiący makaron, danie w 5 minut, jedzenie dla studenta, makaron z kurczakiem, makaron z warzywami, kulinariozum

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz